MVO

Search

MVO

Bij CREA vinden wij maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Daarom staan we niet stil en blijven we opzoek naar innovatieve ontwikkeling. We doen graag investeringen om de carbon footprint zo veel mogelijk te beperken. Afgelopen jaren is dit een steeds grotere rol gaan spelen in onze bedrijfsvoering.
De Verenigde Naties heeft de Sustainable Development Goals opgesteld. CREA draagt op dit moment haar steentje bij aan de volgende punten:

  • https://www.crea.be/wp-content/uploads/MVO_CREA_NL_2024_web.pdfCREA draagt bij aan een goede gezondheid en welzijn van het personeel. Zo zijn er verschillende regelingen voor personeel en staat veiligheid ten alle tijden voorop.
  • Binnen ons bedrijf is er gendergelijkheid. Er wordt niet gediscrimineerd op welke manier dan ook. Hierdoor zal ongelijkheden verminderen.
  • Onze productielocatie maakt gebruik van duurzame energie. Sinds 2019 zijn er zonnepanelen op het dak gevestigd. Deze zorgen voor 200.000 kWh. Hiervan wordt ¾ gebruikt voor productie. Dit heeft onder andere een positief effect op klimaatverandering. De printers zijn uitgerust met LED UV. Hierdoor is er geen ozonemissie en gebruiken we veel minder elektriciteit. Ook zijn alle lampen vervangen door ledverlichting.
  • CREA zorgt voor waardig werk en economische groei maar zijn daarbij bewust van verantwoorde consumptie en productie. Zo wordt er gebruik gemaakt van een uitgebreid gescheiden afvalstroom voor papier/karton, polypropyleen en pvc. Hierdoor zijn er ook gerecyclede mogelijkheden. Tegenwoordig is het assortiment zo uitgebreid, dat CREA voor bijna ieder product wel een duurzaam alternatief heeft.
  • We zijn ons bewust van het leven op het land en maken daarom gebruik van FSC®-papier. Hier zijn wij ook voor gecertificeerd. De licentiecode is FSC-CO21595. Ook is er gerecycled papier ter beschikking. Er wordt bij CREA gedrukt volgens de normen die gelden voor ‘duurzaam inkopen van drukwerk’. Dit betekent een drukprocedé zonder isopropylalcohol in het vochtwater, inkten met gereduceerde vluchtige stoffen en reinigingsmiddelen met lage vluchtigheid. CREA houdt rekening met hulp- en grondstoffen, zodat hier op de juiste manier mee om wordt gaan.
  • Vrede en een eerlijke manier van handel drijven zijn belangrijke aspecten voor CREA en zal daar altijd aan bijdragen. De wetgeving wordt op de voet gevolgd bij veranderingen.
  • CREA wil samen met de klanten en leveranciers doelen behalen en zorgen voor een betere wereld. Hiervoor is er een Recycle Ophaal Service ontwikkelt. De POS-materialen zullen op een centraal punt opgehaald worden en CREA zorgt er dan voor dat het op de juiste manier mee gaat in de afvalstromen, zodat het gerecycled kan worden. Bij nieuwe leveranciers vraagt CREA altijd om een vragenlijst in te vullen.
  • Bekijk ook hier onze volledige MVO presentatie.

In maart 2024 is onze productielocatie door EcoVadis bekroont met een zilveren medaille!

Een erkenning die wordt toegekend aan de top 15% van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven. Wij hebben momenteel een score van 71 en zijn trots op deze status en zullen er ook de komende jaren alles aan doen om ons CSR beleid verder te optimaliseren!

De beoordeling van EcoVadis is een stap naar een doorlopend MVO-monitoring- en verbeteringsproces. Het doel van de beoordeling is om een duidelijk beeld te krijgen van ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) -praktijken binnen vier thema’s: Milieu, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop.

De EcoVadis duurzaamheidsbeoordelingsmethodologie staat centraal en is een evaluatie van hoe goed er binnen onze productielocatie de principes van duurzaamheid / CSR zijn geïntegreerd in hun bedrijfs- en managementsysteem.

De EcoVadis methodologie is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, waaronder het Global Reporting Initiative, het Global Compact van de Verenigde Naties en de ISO 26000, die betrekking heeft op 200 uitgavencategorieën en 160+ landen.

Wij zijn continu opzoek naar nieuwe ontwikkelingen om ons bedrijf nog duurzamer te maken. Daardoor kijken we naar activiteiten maar ook naar nieuwe productsoorten. Op dit moment kunnen wij al veel duurzame alternatieven aanbieden. Denk hierbij aan Static Paper, honingraatkarton en gerecycled polypropeen (PP). Voor bijna ieder producttype is een duurzame variant. Vraag uw contactpersoon naar de mogelijkheden bij uw aanvragen. 

Vraag uw contactpersoon naar de mogelijkheden bij uw aanvragen. En draag samen met CREA uw steentje bij aan een betere wereld!